Kako odabrati ventilokonvektor?

 Ventilokonvektori nisu novost na tržištu, ali se i dalje krajnji kupac danas mora dobro potruditi ako želi znati nešto više o samim uređajima, njihovim načinima rada, prednostima, mogućnostima te ostalim tehničkim specifikacijama. Posljednjih 15 godina interes za tim sustavom grijanja i hlađenja sve više raste pa se i sami proizvođači i brendovi međusobno nadmeću. Sve više se ulaže u sam izgled uređaja; velika pažnja se pridaje određenim funkcionalnostima kako korisnici ne bi imali puno problema i pitanja prilikom upotrebe. Danas su svakako vrlo omiljeni u poslovnim uredima, ali i stambenim objektima.

 Ventilokonvektori su ušli u širu uporabu kada su običnim konvektorima dodali i ventilatore koji su višestruko ubrzali prijenos topline iz jedinice u prostor, odnosno sobni zrak. Glavna je prednost tako postala široka mogućnost ugradnje zbog manjih dimenzija i težina. Osnovna je podjela prema načinu ugradnje, a to su: zidni, stropni i podni. U modernim stambenim interijerima vrlo su zastupljeni podni ventilokonvektori jer su gotovo neprimjetni i ne zauzimaju puno mjesta u prostoru. Već neki poslovni prostori i veći otvoreni uredi (open space prostori) će se više odlučiti za stropne ventilkonvektore. U našoj je ponudi čak 7 različitih vrsta ventilokonvektora koji se, osim po samom izgledu i načinu ugradnje, razlikuju prema snagama, sustavima cijevi, kapacitetima grijanja ili hlađenja te ostalim tehničkim detaljima. Uređaji se jednako koriste i u ljetnim i zimskim mjesecima pa je tako preporuka u zimskim mjesecima postaviti jedinicu ventilokonvektora bliže prozorima i ostalim staklenim stijenama kako bi se spriječio ulaz hladnog zraka izvana. Zapravo što se tu događa? Taj hladni zrak izvana ventilokonventor preuzima, zagrijava te ispuhuje natrag u prostor čime se istovremeno sprječava magljenje stakla i kondenzacija. Suprotno, u ljetnim mjesecima ventilokonvektori služe jednako za odvlaživanje kao i hlađenje prostora u kojima se boravi.

 Svima su jako dobro poznati split-sustavi klima uređaja koji se ugrađuju na zid te su popularni u ljetnim mjesecima kako bi prostore boravka ohladili za vrijeme vrućih dana. Ventilokonvektori se, primjerice koriste tijekom cijele godine te održavaju željenu temperaturu u prostoru bez obzira na vanjske uvjete. Pa tako izuzetno brzo zagriju prostor u vrijeme hladnih zimskih dana u usporedbi s centralnim grijanjem na radijatore koji su tromi, a potrebno im je puno više vremena kako bi isti prostor zagrijali za ugodan boravak. Važno je također istaknuti da ventilokonvektori za svoj rad koriste vodu što je ekološki prihvatljivije od rashladnog sredstva (freon) koji je potreban za rad split-sustav klima uređaja. Stoga je preporuka, prilikom ulaganja u željene sustave grijanja i hlađenja prostora, uzeti u obzir ne samo tehničke specifikacije samih uređaja, nego i buduću gospodarsku situaciju po pitanju korištenja plina u kućanstvima, ekološku prihvatljivost i održiv razvoj.Trebate savjet?

Javite nam se kako bi besplatno dobili dodatno mišljenje, informacije, popuste i specifikacije.
Također nam možete poslati upit na sljedeću e-mail adresu:

promo@thermal.hr

Cjenik proizvoda

Pregledajte naše proizvode s cijenama u dokumentu pritiskom na donji gumb. Za proizvode poput klima komora, rekuperatora, rashladnih agregata te ostale regulacijske opreme pošaljite upit na e-mail: info@thermal.hr

Pregledaj cjenik

Kontakt

Adresa

Brezovička cesta 2, Lanište, 10020 Zagreb

Broj mobitela

+385 95 905 5555 (info)

+385 95 511 0819 (servis)

Email adresa

info@thermal.hr